Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucureştiul, 'salvat' prin absenţă: Nicuşor Dan, la un pas să fie dat afară din CGMB

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan Inquam Photos

Ajuns în Consiliul General al Capitalei din partea Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan pare să-şi fi abandonat vocaţia de salvator în ultimele luni. Preşedintele USR a fost prezent la doar 4 din 10 şedinţe de Consiliu General. Pentru că a lipsit de ultimele trei şedinţe, Nicuşor Dan riscă să-şi piardă mandatul.

Artiscolul 9, alin. (2) din Legea  nr. 393/2004 stabileşte condiţiile pierderii mandatului de consilier. La literea d) se menţionează "lipsa nemotivată de la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive ale consiliului". Potrivit unor surse din Primăria Capitalei, secretariatul instituţiei urmează să sesizeze instituţia Prefectului pentru emiterea ordinului de încetare a mandatului.

Vezi şi: Dacian Cioloș pune la pământ PNL și USR: Nu intru în ceva ce nu cred

Situaţia lui Nicuşor Dan a fost observată atât de consilier ai coaliţiei aflate la putere în CGMB, cât şi de consilieri ai PNL.

"Nicuşor Dan - adio - astăzi domnul Nicușor Dan si-a pierdut calitatea de Consilier General, având trei absențe consecutive de la sedintele Consiliului General. Asteptam decizia institutiei prefectului pentru acest lucru... bineinteles ca ne putem trezi cu scutire medicală din partea lui ca a fost bolnavior( când el in aceasta perioada a fost in campanie electorala ). Sunt curios cine se riscă sa ii elibereze scutire medicală domnului Nicușor Dan, având in vedere ca exista probe pentru fiecare sedinta in care a lipsit ca a fost plecat in teritoriu. 10 şedinţe dintre care 6 a fost absent. Ruşine", a scris pe Facebook  Ion Valentin Voicu, consilier ALDE.

Viceprimarul Bădulescu a remarcat absenţa lui Nicuşor Dan în timpul şedinţei de Consiliu, iar consilierii PNL Ciprian Ciucu şi Cătălin Deaconescu l-au ironizat pe liderul USR. "Salvaţi-l pe cel care vă salvează! Daţi-i o scutire medicală! Sau măcar un certificat de grefă...", a comentat Deaconescu.

Nicuşor Dan nu a putut fi contactat până la ora publicării acestui articol, pentru a-şi expune propria versiune. Dacă USR depăşeşte pragul electoral la alegerile parlamentare din 11 decembrie, cel mai probabil, Nicuşor Dan va părăsi Consiliul General pentru Parlamentul României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.