Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bucurie mare în Neamț după ce Ministerul Sănătății a inclus construcția noului Spital Județean Neamț pe lista celor finanțate prin PNRR

Facebook
spitalul judetean neamt

Este vorba despre proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, cu funcţiuni şi tehnologii inovative pentru protejarea climei şi digitalizare“. Banii sunt asiguraţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, noua unitate trebuind să fie funcţională la sfârşitul anului 2026.

Ieri, 11 ianuarie 2023, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat care sunt cele 27 de noi spitale de pe o aşa-numită „listă scurtă“, care se vor edifica în ţară, într-un plan lărgit al Guvernului fiind iniţial 49. Valoarea aprobată pentru unitatea sanitară din judeţul Neamţ este de peste 200 de milioane de euro.

„Dragi nemţeni, păşim cu dreptul în 2023! Anunţul ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, referitor la cele 27 de spitale sau secţii noi care vor fi construite (...) este vestea absolută pentru mine! Iar Neamţul este în această listă a celor 27 de investiţii aprobate de Guvern!“, a notat Ionel Arsene, şeful CJ Neamţ.

Preşedinte nemţean i-a luat la „ţintă“ şi pe adversarii politici. A consemnat că a fost contestat şi criticat de liberali şi useriştii, care s-au opus, în CJ, la votarea studiului de prefezabilitate necesar noului Spital Județean Neamț, încheind apoteotic: „Mulţumesc, Doamne, că îmi dai putere!. Voi lupta până la capăt, să vedem acest spital ridicat!“.

Şi George Lazăr, şeful PNL Neamţ, a transmis un comunicat: „Premierul Nicolae Ciucă îşi respectă promisiunea făcută nemţenilor. Suma alocată este de 200 de milioane de euro, iar lucrările trebuie finalizate în 2026. Pentru PNL Neamţ cel mai important aspect este că acest obiectiv se va construi, nicidecum cine va tăia, peste câţiva ani, panglica la festivitatea de inaugurare“.

Dincolo de poziţiile politice cu arogare de merite, investiţia de la Piatra Neamţ este extrem de necesară, având în vedere că actualele clădiri ale spitalului prezintă neconformităţi din punct de vedere al securităţii, în asigurarea căilor de evacuare, iar instalaţiile de detectare şi semnalizare în caz de incendiu nu sunt  la parametrii ceruţi.

CJ Neamţ a demarat deja procedura pentru întocmirea studiului de fazabilitate pentru noua unitate, alocând peste 2 milioane de lei. Este şi terenul necesar, circa 17 hectare. Spitalul va avea o capacitate de câteva sute de paturi pentru spitalizare continuă, vreo sută pentru internările de o zi, saloanele fiind proiectate cu 2 paturi şi rezerve cu unul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.