Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta rămâne fermă: 'Nu vom ceda în faţa presiunilor internaţionale'

peter szijjarto

Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a afirmat joi la Riga, în Letonia, că, în pofida presiunilor din partea comunităţii internaţionale, Ungaria îşi va menţine poziţia referitoare la migraţia ilegală, relatează agenţia MTI, conform agerpres.

Ungaria nu va permite migranţi ilegali pe teritoriul său şi va proteja Europa apărând graniţa sa sudică, a declarat şeful diplomaţiei ungare.

Rusia IRONIZEAZĂ noul portavion britanic: 'Este o ţintă CONVENABILĂ' - VIDEO

La Riga, Szijjarto a avut convorbiri cu vicepremierul leton Arvils Aseradens, care deţine şi funcţia de ministru al economiei, precum şi cu omologul său leton, Edgars Rinkevics. El s-a întâlnit, de asemenea, cu membri ai parlamentului leton, care au semnat o declaraţie de sprijin faţă de Ungaria, după ce Comisia Europeană a iniţiat o procedură de infringement împotriva Ungariei şi a altor două ţări central-europene în legătură cu problema cotelor de redistribuire de migranţi între ţările membre ale UE.

Contactat telefonic de către MTI după convorbirile sale, Szijjarto a precizat că el şi partenerii săi de negocieri sunt de acord că apărarea graniţelor externe ale Uniunii Europene este o dovadă importantă de solidaritate faţă de Europa.

Potrivit declaraţiilor sale, Ungaria respinge poziţia vest-europeană potrivit căreia ţările care acceptă redistribuirea de migranţi ilegali sunt singurele care dau dovadă de solidaritate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.