Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Budapesta a ajuns la vorba Kremlinului: 'Sancțiunile s-au dovedit mult mai dureroase pentru Europa decât pentru Rusia'

Szijjarto ungaria

Uniunea Europeană ar trebui să înceteze discuţiile despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care nu va face decât să agraveze criza energetică din Europa, a declarat, marți, ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află acum la New York la sesiunea Adunării Generale a ONU, potrivit agenției TASS, scrie Rador.

„UE trebuie să înceteze să mai menționeze cel de-al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și să nu mai indice măsuri care nu vor face decât să aprofundeze criza aprovizionării cu energie”, a declarat Szijjártó, într-un mesaj video postat pe rețelele de socializare.

„Fie că le place politicienilor europeni sau nu, există o opinie în lume cum că impactul sancțiunilor (asupra situației din alte țări) s-a dovedit a fi chiar mai mare decât impactul războiului din Ucraina. Aceasta înseamnă că adevărata cauză a problemelor cu care ne confruntăm nu este doar războiul, ci și sancțiunile impuse din cauza acestuia”, a mai spus ministrul ungar.

Acesta a adăugat că majoritatea țărilor aderă la acest punct de vedere, pentru că "suferă de pe urma consecințelor politicii de sancțiuni". Péter Szijjártó a subliniat că sancțiunile "au dovedit acum, fără nicio îndoială, că sunt mult mai dureroase" pentru Europa decât pentru Rusia, deoarece au provocat o inflație puternică, inclusiv o creștere rapidă a prețurilor la energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.