Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buget URIAȘ aprobat pentru Uniunea Europenă: Suma votată de Parlamentul European

FRANCE-EU-PARLIAMENT

Preşedintele Parlamentului European a promulgat, joi, bugetul Uniunii Europene care prevede o sumă globală de 157,9 miliarde de euro, conform unui compromis între eurodeputaţi şi statele membre, informează AFP.

Înainte de a semna Martin Schulz, parlamentul a adoptat cu majoritate de voturi (438 pentru, 194 împotrivă şi 7 abţineri) angajamentul bugetar (sume prevăzute pentru programe care se pot extinde pe mai mulţi ani), scrie agerpres.ro.

Citește și: O româncă de 18 ani își VINDE VIRGINITATEA: Cere UN MILION DE EURO în Anglia / VIDEO

Plăţile prevăzute pentru 2017 (sumele efectiv cheltuite) se ridică la 134,5 miliarde de euro.

La începutul procedurii bugetare, Comisia Europeană a propus un angajament bugetar global de 157,7 miliarde de euro şi 134,9 miliarde în ceea ce priveşte plăţile în 2017..

Citește și: SUA introduc copilul cu 3 părinți! Prioritate au embrionii masculini: Iată EXPLICAȚIILE

Statele membre, reunite în cadrul Consiliului, au cerut reducerea acestor sume , estimând că CE a suprestimat nevoile mai multor domenii. Parlamentul a considerat că dimpotrivă, suma ar fi trebuit să fie mai mare.

"Ne-am atins obiectivele. Bugetul pentru 2017 este clar axat pe priorităţile noastre de a stimula creşterea, crearea de locuri de muncă, mai ales pentru tineri, şi pe lupta împotriva crizei migraţiei", a declarat, joi, social democratul Jens Geier, raportorul principal pentru buget.

Citește și: S-a dus la COAFOR, în Constanța, și a început să se MASTURBEZE: A fost luat la bătaie de angajate / VIDEO ȘOCANT

Un alt raportor, eurodeputatul din partea Verzilor, Indrek Tarand, şi-a exprimat regretul că bugetul nu prevede şi o rezervă pentru remunerarea foştilor comisari în aşteptarea unui cod de conduită mai strict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.