Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetele SRR şi SRTV, avizate favorabil de comisiile de cultură

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam buget

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat favorabil, luni, proiectele de buget pe anul 2019 ale Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTV) potrivit Agerpres.

Proiectul de buget al SRR a fost votat cu trei voturi "împotrivă", iar cel al SRTV a fost avizat cu 15 voturi "pentru", şi 6 voturi "împotrivă".

Proiectul de buget pentru anul 2019 prevede o alocare de 387.561.000 lei pentru Societatea Română de Radiodifuziune, în creştere cu 5,11% faţă de execuţia preliminată din anul anterior.

La capitolul cheltuieli curente sunt prevăzuţi 387.561.000 lei.

Preşedintele director general al SRR, Georgică Severin, a precizat că pentru acest an voucherele de vacanţă nu vor putea fi acordate angajaţilor instituţiei, deoarece a fost mărit salariul minim.

Pentru Societatea Română de Televiziune (SRTV), proiectul de buget pentru anul 2019 prevede o alocare de 410.000.000 lei, în creştere cu 1,67% faţă de execuţia preliminată din anul anterior.

La capitolul cheltuieli curente sunt prevăzuţi 410.000.000 lei.

Preşedintele director general al SRTV, Doina Gradea, a amintit că printre priorităţile conducerii SRTV se numără reabilitarea arhivei de la Jilava. Mai mulţi parlamentari USR au interpelat-o pe şefa TVR în legătură cu necesitatea transparenţei în ceea ce priveşte colaboratorii din SRTV.

La propunerea preşedintelui Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, amendamentele propuse SRR au fost votate în bloc, urmând ca acestea să fie dezbătute de Comisiile de buget-finanţe. Un amendament care viza SRTV a fost respins prin vot

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.