Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul CJ Prahova a fost rectificat pentru plata salariilor angajaţilor DGASPC

buget

Bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Prahova a fost rectificat, joi, în cadrul unei şedinţe de îndată, la doar două săptămâni de la aprobarea lui, pentru asigurarea sumelor necesare pentru plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie în cazul angajaţilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Astfel, consilierii au aprobat proiectul care prevede rectificarea bugetului propriu al judeţului pe anul 2021 prin redistribuirea unor sume în valoare totală de peste 9 milioane de lei, scrie Agerpres.ro.

"Rectificarea bugetului propriu al judeţului este motivată de necesitatea alocării sumei de 9.203 mii lei pentru DGASPC Prahova la titlul 'cheltuieli de personal', în vederea asigurării drepturilor salariale ale lunii aprilie, conform solicitării nr. IA15738/28.04.2021. Alocaţiile bugetare insuficiente pentru această instituţie se datorează faptului că DGRFP Ploieşti nu a repartizat sumele defalcate din TVA pe trimestrul II la nivelul solicitat", se arată în documentele aferente proiectului.

Consilierii grupului PSD-PPU(SL) au votat proiectul, însă au criticat nevoia unei rectificări bugetare la doar două săptămâni de la aprobarea bugetului.

"Este inadmisibil ca la numai două săptămâni de la aprobarea bugetului să se vină cu rectificare pentru asigurarea fondului de salarii aferent lunii aprilie pentru personalul DGASPC Prahova (Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului). Cum a fost structurat bugetul judeţului Prahova fără a include sumele necesare salarizării personalului din DGASPC? De ce nu au fost prevăzuţi banii necesari în buget? Cine răspunde pentru asta şi ce se va întâmpla mai departe? Incompetenţa şi neprofesionalismul pornesc chiar de la Guvern, atâta timp cât Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Regională de Finanţe Publice Prahova, nu a repartizat sumele defalcate din TVA pe trimestrul II la nivelul solicitat. (...) De ce acum două săptămâni, la şedinţa de aprobare a bugetului propriu al CJ Prahova, angajaţii Direcţiei Economice nu au făcut cunoscută public această situaţie? (...) Grupul nostru va susţine acest proiect, dar tragem în acelaşi timp un semnal de alarmă faţă de modul în care aceste situaţii devin din ce în ce mai frecvente, precum şi faţă de maniera în care acestea sunt gestionate în mod neprofesionist", au transmis înaintea şedinţei, într-un comunicat, consilierii PSD-PPU(SL).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.