Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 crește la 4,38 miliarde de euro din cauza inflației

www.agerpres.ro
Paris Jocurile Olimpice

Bugetul estimat pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a crescut de la 3,98 miliarde de euro, sumă stabilită la sfârșitul anului trecut, la 4,38 miliarde de euro, conform insidethegames.biz, potrivit Mediafax.

Jumătate din această creștere de aproximativ 10% se datorează inflației cauzate de creșterea costurilor energiei în urma invaziei rusești în Ucraina.

Președintele Paris 2024, Tony Estanguet, care spusese anterior că bugetul va crește probabil cu aproximativ 10%, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, că va prezenta cifrele revizuite Consiliului de Administrație al Jocurilor la 12 decembrie.

El a adăugat: „Vestea bună este că Paris 2024 va prezenta un buget echilibrat".

Alte elemente ale celei de-a treia revizuiri a bugetului se datorează creșterii cheltuielilor.

Costul combinat al ceremoniilor de deschidere și de închidere a Jocurilor Olimpice și Paralimpice va crește de la 100 de milioane de euro la 130 de milioane de euro, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice planificată pe malurile Senei la 26 iulie urmând să reprezinte aproximativ 100 de milioane de euro.

Finanțarea pentru securitate și securitate cibernetică a fost, de asemenea, majorată cu încă 40 de milioane de euro, în total ajungând la 320 de milioane de euro.

Comitetul de organizare a anunțat că veniturile din vânzarea de bilete vor fi mai mari decât previziunile sale de 1,265 milioane de euro, cu 143 milioane de euro.

„Este posibil, pentru că avem o cunoaștere foarte detaliată a tuturor proiecțiilor, acum că harta siturilor este finalizată", a declarat un oficial, potrivit L'Equipe, adăugând că, în urma colaborării cu Comitetul Internațional Olimpic, numărul de locuri pentru spectatori a fost mărit prin reducerea numărului de locuri pentru oficiali și mass-media.

Estanguet a precizat că statul și autoritățile locale vor oferi o sumă suplimentară de 71 de milioane de euro pentru Jocurile Paralimpice, ceea ce duce ponderea finanțării publice în bugetul total la 171 de milioane de euro, o creștere de la trei la patru procente.

În același timp, Paris 2024 a trebuit să „vizeze economii în toate direcțiile", a declarat Estanguet.

Data deschiderii Satului Olimpic a fost amânată cu patru zile, până la 18 iulie, iar locurile de desfășurare a evenimentelor se vor deschide cu șapte zile înainte de prima sesiune și nu atunci când se deschide Satul Olimpic, așa cum era prevăzut inițial.

Economii de 25 de milioane de euro au fost realizate, de asemenea, prin menținerea unui singur sistem de alimentare cu energie de rezervă pentru toate siturile.

Iar deplasarea spectatorilor cu mijloacele de transport în comun către locurile de desfășurare a competițiilo, în parteneriat cu Île-de-France Mobilité, nu va fi gratuită, așa cum era prevăzut inițial, ceea ce a permis Paris 2024 să economisească 45 de milioane de euro.

În căutarea de sponsori suplimentari, potrivit Le Monde, veniturile preconizate au crescut de la 1,1 miliarde de euro din parteneriate interne la aproape 1,23 miliarde de euro.

"Suntem încrezători în capacitatea noastră de a depăși 90% din obiectivul final cu realizarea a circa zece noi parteneriate în săptămânile următoare", a adăugat Estanguet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.