Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Ministerului Cercetării şi Inovării pe 2018, aprobat

rectificare bugetara

Comisiile pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport de la Camera Deputaţilor şi Senat au avizat favorabil, marţi, cu 18 voturi 'pentru' şi 10 'împotrivă', bugetul pe anul 2018 pentru Ministerul Cercetării şi Inovării, fiind aprobate şi însuşite toate amendamentele înaintate de senatori şi deputaţi care suplimentează suma propusă de Guvern, scrie agerpres.ro

Potrivit formei propuse de Ministerul Finanţelor, Ministerul Cercetării şi Inovării ar urma să primească în 2018 de la bugetul de stat 1,652 miliarde de lei, în creştere cu 15,97% faţă de 2017. 

Ministrul pentru Cercetare şi Inovare, Puiu Lucian Georgescu, şi-a exprimat speranţa ca amendamentele de suplimentare a bugetului pentru 2018 propuse în Comisiile de învăţământ să fie aprobate şi de Comisiile de buget-finanţe, El a subliniat însă că bugetul pe 2018 al Ministerului Cercetării a fost construit "pe baze raţionale". 

"Spre toamnă am reuşit să promovăm o scutire de impozit pentru cercetătorii care realizează venituri dintr-o serie de proiecte obţinute prin competiţie.(...) Sau acordat bonusuri pentru crearea de locuri de muncă în cercetare, ceea ce va contribui la diminuarea declinului numărului de specialişti care lucrează în cercetare-dezvoltare-inovare", a afirmat, marţi, ministrul Georgescu în şedinţa comună a Comisiilor de învăţâmânt din Camera Deputaţilor şi Senat. 

Preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, i-a adresat ministrului Georgescu rugămintea de a "transparentiza mai mult procesul de evaluare a proiectelor de cercetare, astfel încât să fie foarte clar de ce unele trec, iar altele nu trec". 

"În sistemul actual cred că putem să înregistrăm un deficit major de transparenţă şi v-aş ruga să încercaţi să corectaţi acest aspect", a spus Andronescu. 

Comisiile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au început, marţi, dezbaterile privind proiectul legii bugetului de stat şi al legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.