Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Ministerului Justiţiei - avizat de comisiile juridice, cu un amendament

Inquam Photos - Octav Ganea
Inquam buget ministere

Comisiile juridice reunite ale Parlamentului au avizat, luni, bugetul Ministerului Justiţiei în sumă de 4.307.131.000 lei, în creştere cu 7,61% faţă de anul trecut potrivit Agerpres.

Comisiile au acceptat un amendament propus de liberalul Daniel Fenechiu şi care prevede suplimentarea cu 23.000.000 lei a sumei pentru asistenţa judiciară, majorându-se de la 37.000.000 lei la 60.000.000 lei. Sursa de finanţare va fi asigurată prin diminuarea bugetului Ministerul Finanţelor.

Cele mai multe amendamente au fost depuse de Opoziţie la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, dar au fost respinse.

Secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Mariana Moţ a afirmat că bugetul asigură funcţionarea normală a instituţiei.

"Ministerul Justiţiei are prevăzut pentru 2019 în proiectul de buget venituri şi cheltuieli care asigură funcţionarea normală şi desfăşurarea în condiţii normale a activităţii atât a aparatului propriu al MJ şi al Direcţiilor pe care le coordonează şi care funcţionează în subordinea MJ, dar şi în ceea ce priveşte asigurarea funcţionării şi administrării sediilor instanţelor judecătoreşti care, aşa cum ştiţi, intră în competenţa MJ. Fondurile alocate asigură plata drepturilor salariale şi a altor categorii de personal încadrate în sistem la data de 31 decembrie 2018, inclusiv promoţiile de judecător şi grefier care vor fi încadraţi în primele luni ale anului 2019, respectiv 123 de posturi de auditori de justiţie şi 70 de grefieri absolvenţi ai Şcolii de grefieri", a spus Moţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.