Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bugetul Sectorului 6 pentru 2024 atinge aproape 2,9 miliarde de lei: Investiții în dezvoltare și bunăstare comunitară

buletin.de
Sector 6 Sectorul 6

Bugetul Sectorului 6 pe 2024 se ridică la aproape 2,9 de miliarde de lei, din care 1,64 de miliarde de lei sunt alocaţi investiţiilor.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, joi, AGERPRES, prin actul normativ adoptat de Consiliul Local cei mai mulţi bani sunt alocaţi pentru anveloparea blocurilor, amenajarea de parcări şi educaţie.

Din totalul investiţiilor, 66% sunt finanţări nerambursabile, 2% - credite externe rambursabile, iar 32% - cheltuieli de investiţii de la bugetul local.

Pentru reabilitarea termică a blocurilor din Sectorul 6 sunt prevăzuţi peste 470 de milioane de lei, din care 339 de milioane de lei provin de la bugetul local şi subvenţii de stat, 104 de milioane de lei sunt din PNRR şi 27 de milioane de lei din credit extern. 74 de blocuri sunt în prezent în lucru, iar anvelopările la alte 14 vor începe în primăvara acestui an.

Pentru modernizarea şi reabilitarea sistemului rutier sunt stipulaţi 232,7 de milioane de lei. Autoritatea locală continuă lucrările la Drumul Valea Largă, Drumul Osiei, Drumul Roţii, Drumul Belşugului şi multe alte străzi.

Pentru creşe, grădiniţe şi corpuri de şcoală construite de la zero sau reabilitate sunt prevăzuţi 235 de milioane de lei, din care 90 de milioane provin din PNRR.

Pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea Centrului Cultural Favorit sunt trecuţi 49,5 de milioane de lei, pentru Parcul Liniei - 37,6 milioane de lei.

La amenajări peisagistice în tot sectorul, după conceptul de "oraş-parc", sunt stipulaţi 20 de milioane de lei, la reabilitarea şi amenajarea de la zero a locurilor de joacă - 16 milioane de lei, la sistem de supraveghere şi monitorizare video - 16 milioane de lei. Este vorba despre finalizarea montării celor 3.000 de camere video şi de punerea în funcţiune a celui mai mare centru de comandă din Bucureşti.

Pentru construirea de noi locuri de parcare şi continuarea marcării celor existente sunt menţionaţi 18,8 milioane de lei, pentru platforme destinate parcărilor de biciclete sunt prevăzuţi 3,8 milioane de lei. Au fost date recent în folosinţă încă 500 de locuri şi urmează amenajarea a altor zece parcări, tot cu 500 de locuri.

Potrivit edilului Ciprian Ciucu, investiţiile sunt de două ori mai mari decât cheltuielile curente (salarii şi bunuri şi servicii).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.