Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bujorul a fost declarat Floare Națională a României

petitieonline.com
bujor

În Japonia, cireșul este floarea națională. Olanda are ca floare națională laleaua, Franța - crinul alb, iar Spania - garoafa roșie. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for decizional, un proiect de lege prin care bujorul este declarat Floare Naţională a României.

„Asociat în tradiția și cultura românească cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul și sângele, bujorul româneasc a fost ales ca simbol al recunoștinței și al respectului pentru veteranii de război și veteranii teatrelor de operații. Prin purtarea bujorului la rever, românii demonstrează recunoștința pentru faptele de arme ale militarilor români din toate timpurile”, se arată în expunerea de motive.

Legea adoptată de Parlament prevede că „se declară floarea de bujor, din familia Paeoniaceae, ca Floare Naţională a României”.

Se va organiza anual, la nivel naţional şi local, un Festival al bujorului, autoritățile locale pot sprijini material şi logistic întreţinerea şi protejarea rezervaţiilor naturale de bujor românesc, iar Consiliile Judeţene pot înfiinţa şi întreţine mini-grădini botanice în care florile de bujor să ocupe spaţii distincte şi pot sprijini amenajarea unor alei de bujor ca floare peisagistică urbană.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.