Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria anunță că nu există riscul să rămâne fără gaze: Guvernul pregătește măsuri speciale pentru populație

rechargenews.com
gaze

Ministrul interimar al energiei din Bulgaria, Rosen Hristov, a declarat că nu se preconizează o lipsă a gazelor. Potrivit acestuia, prognozele guvernului sunt pentru livrări stabile în timpul sezonului de încălzire.

"Problema este în ceea ce priveşte preţul, de aceea realizăm aceste proceduri. Lucrăm la diversificare, în prezent sunt deschise mai multe licitaţii pentru gaze lichefiate. Sistemul energetic bulgar este stabil, reparaţiile planificate sunt efectuate la timp. Nu ne aşteptăm la suprasolicitare, nu există riscuri. Trebuie să punem la dispoziţie surse de energie pentru toată lumea, astfel încât oamenii să nu fie nevoiţi să investească în schimbarea tipurilor de încălzire, pentru că aceasta este o cheltuială suplimentară", a remarcat Rosen Hristov. Potrivit acestuia, Bulgaria nu a renunţat la gazele ruseşti, însă, momentan, Gazprom nu are un răspuns concret la solicitările bulgare. "Nu este nevoie să respingem un potenţial furnizor în acest caz.

Negocieri sunt în curs cu o serie de furnizori. Nu există niciun risc să fim ”inundaţi” cu gaze ieftine şi să ne întrebăm ce să facem. Există posibilitatea ca Gazprom Export să ceară despăgubiri", a precizat ministrul energiei, adăugând că guvernul interimar nu doreşte o procedură de arbitraj. "Cisternele de gaz lichefiat nu erau reale, nu a existat nicio şansă să le luăm şi să le descarcăm. S-a dovedit a fi imposibil să asigurăm staţii de descărcare, din cauza termenului limită scurt. Grecia anunţă o licitaţie pentru staţii de descărcare la mijlocul lunii octombrie pentru anul 2023, la care intenţionăm să participăm. Negociem activ cu partea turcă atât pentru anul acesta, cât şi pentru anul viitor", a afirmat Rosen Hristov. Potrivit acestuia, în prezent este în curs de elaborare un proiect de lege care va fi lăsat următorului guvern cu drepturi depline şi care va include şi compensaţii pentru gaze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.