Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria comemorează victimele regimului comunist

Telegram
Bulgaria steag

ulgaria a marcat Ziua Omagiului adus Victimelor Regimului Comunist la 1 februarie. În Parlament, deputaţii au ţinut un minut de reculegere şi au citit declaraţii cu această ocazie, notează BTA.

La 1 februarie 1945, trei regenţi, 22 de miniştri din cinci guverne în funcţie între 11 februarie 1940 şi 8 septembrie 1944, opt consilieri regali, 67 de deputaţi ai celei de-a 25-a Adunări Naţionale Ordinare şi 47 de ofiţeri militari superiori au fost executaţi în Cimitirul Central din Sofia după ce fuseseră condamnaţi la moarte mai devreme în acea zi de către completurile unu şi doi ale "Tribunalul Popular".

La iniţiativa foştilor preşedinţi bulgari Zhelyu Zhelev şi Petar Stoyanov, 1 februarie este marcată oficial din 2011 ca Ziua Omagiului şi Recunoştinţei Victimelor Regimului Comunist.

Propunerea pentru un minut de reculegere în Parlament a venit de la deputatul Rumen Hristov, după ce a citit o declaraţie din partea grupului său GERB-UDF. După aceea, a urmat o moţiune oficială de la Nikola Minchev din partea Continuăm Schimbarea.

Hristov a spus de asemenea : "Nu trebuie să uităm schimbarea forţată a numelor turcilor bulgari şi expulzarea lor, numită cinic "Procesul de regenerare". [...] Încercările de a minimaliza şi de a uita crimele comunismului ar trebui să fie combătute cu hotărâre de fiecare bulgar pentru că nu există loc pentru ideologie atunci când au fost luate vieţi nevinovate".

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.