Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria construiește o fabrică de blindate la Burgas

pinimg.com
transportoare-blindate

Furnizorul de armament International Armored Group (IAG) va construi o uzină de vehicule blindate în zona industrială a oraşului Burgas, notează Agerpres.

Fundaţia viitoarei uzine, care va livra vehicule care să se ridice la standardele NATO, va fi pusă în luna martie. Investiţia iniţială se va ridica la 20 de milioane de leva iar autorităţile locale din Burgas vor finanţa construcţia infrastructurii necesare.

Pregătirile pentru acest proiect au început în 2022. Viitoarea uzină se va întinde pe o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi. Un sistem de panouri fotovoltaice instalat pe acoperiş va contribui la eficienţa energetică a viitoarei uzine.

"Suntem încântaţi că avem oportunitatea de a ne extinde facilităţile internaţionale cu o uzină în Bulgaria, unde am investit în inovaţia şi experţi în apărare de care ţara noastră are nevoie", a declarat proprietarul companiei IAG, antreprenorul Anton Stefov. Potrivit acestuia, este vorba de un proiect important care va impulsiona producţia industrială a Bulgariei. Stefov a mulţumit autorităţilor locale şi naţional pentru eforturile lor care au făcut posibil ca proiectul să demareze la timp.

Specialişti şi experţi bulgari pregătiţi de IAG în întreaga lume vor construi întreaga gamă de produse a companiei, inclusiv noul vehicul blindat 8x8 Rila. Uzina de la Burgas va crea cel puţin 300 de locuri de muncă şi va fi prima facilitate de producţie din Bulgaria care va produce vehicule blindate la standardele NATO.

Mai multe companii bulgare, care sunt partenerii IAG, vor contribui la designul unei serii de drone protejate împotriva interferenţelor electromagentice, care vor fi utilizate pentru salvare, supraveghere şi răspuns în situaţii de urgenţă. Aceste noi produse vor fi construite de asemenea în Bulgaria. Strategia IAG este să investească în industria de apărare din Bulgaria, iar uzina de la Burgas este primul pas în această direcţie.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.