Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria, din nou cu un pas înaintea României: când ar putea adopta euro

zona euro

Bulgaria, care se pregăteşte asemenea Croaţiei, să devină parte a zonei euro, a aderat în mod oficial la Uniunea bancară europeană, a anunţat banca centrală bulgară (BNB), potrivit Le Figaro, scrie Mediafax.

Acest pas va permite Băncii Centrale Europene să supervizeze direct cele mai mari cinci bănci ale ţării, a declarat Radoslav Mikenkov, şef pe supervizare la BNB.

VIDEO - Donald Trump a ieșit din spital și face primele declarații: Asta este școala vieții

Bulgaria şi Croaţia ar putea adera la zona euro în ianuarie 2024, a anunţat în vară Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Afaceri economice. Bulgaria şi Croaţia s-au alăturat în iulie Mecanismului European al Ratelor de Schimb (ERM-2), sistemul care pregăteşte admiterea în zona euro, urmând să fie monitorizate cel puţin doi ani pentru a se observa dacă îndeplinesc criteriile Tratatului Maastricht.

Bulgaria şi Croaţia ar putea fi pregătite în 2023, dar "tradiţia este că moneda euro este introdusă în ianuarie, ceea ce ne conduce la data de 1 ianuarie 2024", a spus Valdis Dombrovskis.

Banca Centrală Europeană a anunţat că Bulgaria şi Croaţia îndeplinesc criteriile pentru etapa finală înainte de admiterea în uniunea monetară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.