Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria. Doi foşti demnitari, acuzaţi că au semnat un contract nuclear nefavorabil cu Rusia

Parchetul din Sofia a pus sub acuzare doi foşti demnitari bulgari în legătură cu decizia lor de a semna un contract nefavorabil cu compania rusă Atomstroyexport, în anul 2007, relatează luni novinite.com, potrivit agerpres.

Documentul, conform căruia Bulgaria achiziţionează echipament pentru centrala nucleară de la Belene, a fost semnat de cei doi oficiali fără a avea consimţământul guvernului.

Citeşte şi: Atac cu bombă într-o televiziune publică. Un bărbat s-a aruncat în aer

Procurorii susţin că Liubomir Velkov şi Mardik Papazian, care au făcut obiectul anchetei procurorilor încă din 2012, au provocat indirect pagube de peste 77 milioane de euro Companiei naţionale de electricitate bulgare, pe care cei doi o conduceau în perioada care face obiectul investigaţiei.

''Prin contractul nefavorabil semnat, cei doi au obligat Compania naţională de electricitate bulgară să preia toate costurile implicate de punerea în practică a contractului'', au anunţat procurorii bulgari.

Citeşte şi: Noul premier din Muntenegru promite că ţara sa va rămâne pe drumul spre NATO şi UE

Velkov şi Papazian, care au condus Compania naţională de electricitate bulgară între 2005 şi 2009, au fost destituiţi, în 2009, în timpul primului mandat condus de premierul Boiko Borisov.

Construirea celei de-a doua centrale nucleare din Bulgaria, situată la Belene şi începută prima dată în anii '80, a fost oprită la începutul anilor '90 din cauza lipsei de fonduri şi a protestelor militanţilor pentru protecţia mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.