Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria înregistrează o premieră - Devine primul stat UE care extrădează un chinez, acuzat de corupţie. Beinjingul jubilează

Bulgaria-flag-600x409

China a obţinut extrădarea din Bulgaria a unui cetăţean chinez acuzat de corupţie, a anunţat vineri organul chinez de luptă împotriva corupţiei, precizând că niciodată până acum vreun stat membru al Uniunii Euripene (UE) nu a mai răspuns favorabil unei cereri de extrădare formulate de Beijing, relatează Reuters, conform news.ro.

Departamentul însărcinat cu supervizarea luptei împotriva corupţiei a anunţat, într-un scurt comunicat, că Yao Jinqi, un fost reprezentant al provinciei Zhejiang (est), a fost extrădat către China.

Dezvăluire-BOMBĂ: 'UȘA' SECRETĂ a lui Klaus Iohannis! Puciștii din PSD au intrat pe aici

Yao Jinqi, care a fugit din China în decembrie 2005, după deschiderea unei anchete în urma unor acuzaţii potrivit cărora a luat mită, a fost arestat la 17 octombrie de poliţia bulgară.

Un tribunal de la Sofia s-a pronunţat în favoarea unei cereri de extrădare a acestuia către Beijing, se precizează în comunicat.

Preşedintele Xi Jinping a făcut, la instalarea sa la putere, în urmă cu şase ani, a făcut din lupta împotriva corupţiei una dintre priorităţile sale.

Însă Beijingul nu a beneficiat, până acum, de cooperea Occidentului, mai ales a Statelor Unite şi Canadei, în extrădarea unor cetăţeni chinzi căutaţi de justiţia din ţara lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.