Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria mobilizează armata: Acțiune fără precedent la graniță

Bulgaria a anunţat vineri că are în vedere măsuri pentru controlul frontierelor cu participarea armatei şi a poliţiei cu scopul de a preveni un aflux de imigranţi din Grecia şi Macedonia.

Având în vedere situaţia 'din ţările vecine şi valul de refugiaţi, Ministerul Apărării va propune măsuri pentru a proteja, împreună cu Ministerul de Interne, frontiera bulgară', a anunţat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Ministrul de interne bulgar Rumiana Buhvarova a confirmat că poliţia şi armata iau în calcul măsuri 'preventive privind frontiera cu Grecia şi Macedonia'. Cu toate acestea, ea a subliniat absenţa 'unei creşteri a presiunii migratorii către ţară'.

Membră a Uniunii Europene, însă nu şi a Spaţiului Schengen, Bulgaria a fost până în prezent ocolită de afluxul de imigranţi care sosesc în Grecia şi se îndreaptă via Macedonia şi Serbia către Ungaria şi de acolo spre Europa de Vest.

Sursa citată reaminteşte că Macedonia şi-a închis cu ajutorul unei importante forţe de poliţie frontiera cu Grecia, iar Ungaria a început construcţia unui gard la frontiera sa cu Serbia.

Eforturile Bulgariei s-au concentrat din 2013 asupra frontierei sale cu Turcia. Situată pe traseul refugiaţilor din Orientul Mijlociu via Turcia către Europa de Vest, Bulgaria a primit 11.000 de imigranţi, în special sirieni, în 2014 şi alţi 9.000 în perioada ianuarie-iunie 2015, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.