Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria negociază cumpărarea de gaz natural lichefiat din Turcia

Pinterest
Bulgaria

Turcia este pregătită să vândă gaze naturale Bulgariei, a declarat luni ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Dönmez, adăugând că acordul în acest sens va fi semnat marți între cele două țări, anunță dailysabah.com.

Ministrul bulgar al Energiei, Rossen Hristov, a declarat anterior că negocierile au în vedere utilizarea unei capacități de 1 miliard de metri cubi din terminalele de gaz natural lichefiat (GNL) ale Turciei.

Într-o declarație acordată reporterilor la 23 decembrie, Hristov a susținut că nu au avut probleme în achiziționarea de GNL, dar că au avut probleme cu zona în care acesta va fi descărcat.

Spunând că terminalul LNG Revithoussa este folosit în Grecia, Hristov a adăugat: "Acest terminal este foarte ocupat. Acordul nostru pentru unitatea plutitoare de stocare și gazeificare a GNL (FSRU) de la Alexandroupolis începe în 2024. Avem încă nevoie de o capacitate suplimentară de un miliard de metri cubi".

El a precizat că se negociază pentru a rezerva o capacitate de 1 miliard de metri cubi pe an de la terminalele GNL din Turcia și pentru a transfera gazul din rețeaua Petroleum Pipeline Corporation (BOTAȘ) din Turcia până la granița lor.

Precizând că pot utiliza orice terminal din Türkiye, Hristov a declarat că acordurile vor fi semnate cu diferiți furnizori de GNL pentru securitatea aprovizionării.

În prezent, Turcia transferă gaze prin conducte către Bulgaria și mai departe în Europa prin intermediul gazoductului TurkStream.Cu o capacitate anuală de 31,5 miliarde de metri cubi, TurkStream a fost pus în funcțiune la începutul anului 2020.

Gazoductul cuprinde două linii offshore de 930 de kilometri (577,88 mile) și două linii terestre separate, cu o lungime de 142 și 70 de kilometri.Prima linie, cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi, este destinată livrărilor către clienții interni ai Turciei, în timp ce cea de-a doua transportă gazul rusesc mai departe în Europa, prin Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.