Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria reintră în instabilitate politică. Președintele a avertizat că țara se îndreaptă spre noi alegeri anticipate

bulgaria alegeri

Coaliţia "Continuăm Schimbarea-Bulgaria Democrată" (PP-DB) a returnat preşedintelui Rumen Radev al doilea mandat de formare a cabinetului Bulgariei. Copreşedintele PP-DB, Kiril Petkov, a declarat că primul mandat a eşuat, deoarece GERB-SDS nu au respectat acordul, relatează Rador Radio România.

"L-am propus pe Nikolai Denkov ca prim-ministru cu al doilea mandat, le-am oferit o a doua şansă să-şi corecteze greşeala, însă din păcate urmează alegeri", a subliniat Petkov. La rândul său, premierul bulgar demisionar, Nikolai Denkov, a precizat: "Voi returna mandatul neîndeplinit, neavând sprijin în Adunarea Naţională pentru programul de guvernare şi nici pentru reforme. Coaliţia GERB-SDS doreşte alegeri şi acesta este rezultatul dorinţei lor".

Şeful statului a avertizat că probabilitatea unui cabinet interimar politic creşte brusc.

Petkov a solicitat preşedintelui Radev organizarea de alegeri anticipate concomitent cu alegerile europarlamentare. Amintim că primul mandat de formare a guvernului a fost înmânat pe 18 martie, iar a doua zi, candidatul GERB-SDS la funcţia de premier, Maria Gabriel, a returnat un mandat îndeplinit, în care figurau numele viitorilor miniştri. Cu toate acestea, nu s-a ajuns niciodată la un acord asupra acestora. Luni, Gabriel şi-a retras candidatura la funcţia de premier. Pe 25 martie, Adunarea Naţională a votat refuzul acesteia de a deveni prim-ministru, după convocarea unei sesiuni extraordinare a parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.