Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria sare în ajutorul firmelor din sectorul turistic. Aproximativ 25.000 de companii și IMM-uri din sector vor primii compensații

Profimedia
turcia turism plaja

Guvernul Bulgariei va majora la 2,3 milioane de euro plafonul de ajutor pentru tur-operatorii care trebuie să ramburseze clienţilor banii pentru călătoriile anulate din cauza crizei provocate de pandemie, a anunţat Ministerul Turismului, informează publicaţia The Sofia Globe, citat de Agerpres.

Precedentul plafon era de 1,8 milioane de euro iar rambursarea se face pentru călătoriile anulate în perioada 1 martie - 31 decembrie 2020. De asemenea, ghizii, inclusiv ghizii montani, vor putea solicita compensaţii, a anunţat Ministerul Turismului.

Ajutorul de stat trebuie aprobat de Comisia Europeană, care a fost notificată.

Separat, Ministerul Turismului a informat că a semnat un memorandum de cooperare cu Banca bulgară de dezvoltare pentru finanţarea directă a micro-companiilor şi a IMM-urilor din industria ospitalităţii, afectate direct de pandemie. Nivelul lichidităţii din acest program se ridică la 30,6 milioane de euro.

"De noul program vor beneficia aproximativ 25.000 micro-companii şi IMM-uri din sector, cu o perioadă de graţie de 18 luni pentru hotelieri şi de 12 luni pentru cei care au restaurante. Rata dobânzii va fi de 2,82%", a precizat Ministerul Turismului.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2021. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, a scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa pierderile. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.