Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria umilește România: Inflația a ajuns la 3% în timp ce țara noastră conduce topul exploziei în UE

stirileprotv.ro
Bulgaria steag

Rata anuală a inflaţiei în Bulgaria a încetinit în martie la 3%, de la 3,3% în luna precedentă, ajungând la cel mai redus nivel din iulie 2021, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (NSI), transmit SeeNews şi Novinite.

În ritm lunar, preţurile de consum au urcat cu 0,2% în martie, după un avans de 0,3% luna precedentă. Cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat pe segmentul "activităţi recreative şi culturale" şi "comunicaţii" (ambele cu 0,9%), şi "transport" (0,8%), iar cel mai sever declin pe segmentele "îmbrăcăminte şi încălţăminte" (minus 0,6%) şi "locuinţă, apă, electricitate, gaz şi alţi combustibili" (minus 0,5%), conform NSI.

De asemenea, indicii armonizaţi ai preţurilor de consum (IAPC) au încetinit în martie la 3,1%, de la 3,5% în luna precedentă. Aceşti indici sunt un criteriu esenţial pentru stabilitatea preţurilor şi potenţiala aderare a Bulgariei la zona euro.

România a ajuns campioana inflației în UE din cauza măsurilor de reducere a prețurilor

din România a fost de 7,3% după măsurătorile europene, cea mai mare din Uniunea Europeană, arată datele publicate de Eurostat, biroul european de statistică. La mare depărtare, pe locul al doilea, se află Estonia, cu o inflaţie de 5%. Media europeană a inflaţiei a fost de 3,1% în ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.