Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria va reduce TVA pentru restaurante şi cantine la 9%, de la 20%, din 2021, pentru a ajuta industria ospitalităţii

Bulgaria-flag-600x409

Bulgaria intenţionează să reducă Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi cantine la 9%, de la 20%, începând din 2021, pentru a ajuta industria ospitalităţii să îşi revină după pandemia de coronavirus, a declarat, marţi, premierul Boiko Borissov, transmite Reuters.

Bulgaria, ţară unde turismul este responsabil pentru 8% din economie, a înregistrat până acum 2.004 de cazuri confirmate de coronavirus şi 93 de decese, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Guvernul de la Sofia a închis toate restaurantele, barurile şi cafenele începând de la mijlocul lunii martie pentru a ţine sub control pandemia. La începutul lunii mai, autorităţile au relaxat parţial restricţiile, permiţând servirea clienţilor în grădini sau terase.

"Vom face o excepţie pentru voi, pentru că sectorul este închis în urma ordinelor noastre", a declarat Borissov, după o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor restaurantelor şi hotelurilor. "Aceasta poate fi o măsură care poate da bune rezultate pe termen lung. Totul este acum în mâinile voastre", a adăugat premierul bulgar.

Într-o postare pe Facebook, Borissov a precizat că TVA redus pentru restaurante ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Propunerea ar urma să fie înaintată Parlamentului de partidul GERB al premierului Borissov în cursul zilei de marţi.

Hotelurile din Bulgaria beneficiază deja de o Taxă pe Valoarea Adăugată de 9%.

Borissov a mai spus că Guvernul de la Sofia va avea suficiente mijloace pentru a face faţă pandemiei de coronavirus, dar că va avea nevoie de miliarde pentru a reporni economia.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion .

Chiar dacă este una dintre cele mai sărace ţări din UE, Bulgaria menţine o disciplină fiscală strictă. Guvernul de la Sofia se aşteaptă ca măsurile stricte introduse la nivel global pentru a opri răspândirea noului coronavirus să provoace o contracţie de 3% a economiei bulgare în acest an. În schimb, Comisia Europeană estimează că economia bulgară se va contracta cu 7,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.