Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria va trimite în continuare ajutor umanitar Ucrainei. Livrările de arme rămân sub semnul întrebării, după avertismentul Rusiei

Pinterest
Bulgaria

Bulgaria, ţară membră a Uniunii Europene (UE) şi a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), va trimite noi ajutoare umanitare Ucrainei, informează vineri dpa, conform AGERPRES.

Însă dacă Bulgaria doreşte de asemenea să predea Ucrainei sistemul său de apărare de producţie sovietică S-300 nu era clar joi seara.

Guvernul de la Sofia nu a făcut deocamdată vreun comentariu pe subiect, în condiţiile în care ministrul american al apărării Lloyd Austin începe vineri o vizită în Bulgaria.

Potrivit mass-media internaţionale, Bulgaria ar putea primi din partea SUA un sistem echivalent în locul S-300.

Premierul bulgar Kiril Petkov nu a comentat asupra informaţiilor apărute în presă.

Însă, vicepremierul Bulgariei, Kornelia Ninova, a declarat că formaţiunea sa, Partidul Socialist, aflată la guvernare, este împotriva livrărilor de arme şi muniţii din Bulgaria către Ucraina.

Bulgaria este guvernată de o coaliţie liberal-socialistă formată din patru partide, din decembrie 2021.

Ambasadoarea Rusiei la Sofia, Eleonora Mitrofanova, a atenţionat Bulgaria împotriva livrărilor de arme către Ucraina. "Furnizările de arme, inclusiv de origine sovietică, precum şi de muniţii pentru naţionaliştii ucraineni" nu vor îmbunătăţi dialogul bilateral, a avertizat Mitrofanova, într-un mesaj video postat pe Facebook.

Între timp, radioul de stat de la Sofia a anunţat joi că Ucraina va primi în continuare ajutor umanitar din Bulgaria, inclusiv corturi, saci de dormit, paturi pliante, generatoare de curent, precum şi medicamente, măşti şi costume de protecţie şi substanţe dezinfectante, în valoare totală de 1,4 milioane de leva (775.000 de dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.