Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria verifică documentele emise cetăţenilor străini în ultimii cinci ani, într-un dosar de corupție

Bulgaria-flag-600x409

Premierul bulgar Boiko Borisov a dispus verificarea de către Ministerul de Interne şi Agenţia de stat pentru securitatea naţională a documentelor bulgare emise cetăţenilor străini în ultimii cinci ani, a anunţat luni biroul de presă al guvernului, citat de BTA, informează Agerpres.

Premierul a cerut ca verificările să se desfăşoare fără întârziere, se precizează în comunicat.

Anunţul survine în contextul în care autorităţile bulgare au arestat la 31 octombrie 20 de persoane, între care Petar Haralampiev, şeful Agenţiei de stat pentru bulgarii din străinătate (SABA), în cadrul unei anchete privind o reţea de corupţie care le-a permis unor cetăţeni străini să obţină paşapoarte bulgare şi să călătorească fără viză în Uniunea Europeană. Haralampiev a fost inculpat pentru primire de mită şi conducere a unui grup infracţional organizat.

Conform procurorilor, solicitanţii, majoritatea din ţări din Balcanii de Vest, Republica Moldova şi Ucraina, plăteau până la 8.000 de euro pentru a obţine în mod fraudulos certificate care le atestau originea bulgară. Mită se dădea şi pentru accelerarea procedurilor, mai spun procurorii, precizând că peste 20.000 de cereri au fost întârziate.

Odată intraţi în posesia certificatului, aplicanţii puteau solicita paşapoarte bulgare, care le dădeau dreptul de a călători şi munci fără restricţii în ţările Uniunii Europene. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Toth, editor: Gabriela Ionescu)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.