Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii au ajuns să facă foamea: jumătate din populație cumpără mai puține alimente, din cauza inflației

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

78% dintre cetăţenii bulgari au temeri legate de modul în care se vor descurca financiar în anul 2023, rezultă dintr-un sondaj naţional realizat de agenţia sociologică "Trend", la care au participat 1.001 respondenţi.

77% dintre bulgari îşi limitează achiziţiile de bunuri de uz casnic, din cauza creşterii preţurilor, iar 73% - achiziţiile de îmbrăcăminte, pentru că sunt îngrijoraţi de situația lor financiară. 56% dintre respondenţi cumpără mai puţine alimente, deoarece sunt foarte scumpe, în timp ce 43% se tem că îşi pot pierde locul de muncă. 76% dintre bulgari sunt îngrijoraţi cu privire la plata facturilor gospodăriei în sezonul de iarnă care urmează, 17% nu au nicio grijă şi 7% nu ştiu/nu pot aprecia, scrie Rador.

În timp ce 55% dintre participanţii la sondaj cred ca situaţia economică din ţară se va înrăutăţi, 29% nu se aşteaptă la nicio schimbare şi doar 11% susţin că aceasta se va îmbunătăţi (acest procent fiind reprezentat în mare parte de tineri cu studii superioare, cu locuri de muncă şi venituri bune). Potrivit a 40% dintre respondenţi, cele mai mari probleme din Bulgaria sunt preţurile mari, inflaţia şi şocul preţurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.