Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii dau alerta: 'Apa din Marea Neagră era contaminată cu E.coli peste limitele admise!' / verificări din partea Ministerului Sănătății

Adevarul
mare marea neagra litoral litoralul pentru toti

Bulgarii dau alerta: 'Apa din Marea Neagră era contaminată cu E.coli peste limitele admise!' / verificări din partea Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătăţii din Bulgaria şi Asociația "Consumatori activi" demarează verificări comune privind calitatea apei Mării Negre, informează Rador.

În prima etapă vor fi prelevate mostre din apa mării, la Ţarevo. Inspecţiile în comun au fost decise, după ce un studiu al asociaţiei a arătat că apa mării era contaminată cu E.coli peste limitele admise.

În replică, Ministerul Sănătăţii de la Sofia a precizat că nu acceptă datele ca fiind corecte şi a declarat că opinia publică este manipulată în plin sezon estival, relatează postul naţional de televiziune BNT.

Autorităţile sanitare şi-au exprimat, de asemenea, îndoiala că metodologia prin care au fost recoltate probele de către experţii asociaţiei este corectă şi nu este clar în ce laborator au fost examinate acestea.

Asociaţia "Consumatori Activi" a solicitat inspecţii efectuate în comun cu Ministerul Sănătăţii.

Verificări suplimentare

Între timp, oamenii de ştiinţă de la Institutul de Oceanologie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe, reprezentanţi ai Direcţiei Bazinale şi Ministerului Mediului şi Apelor au efectuat propriile cercetări asupra calităţii apei din Marea Neagră, care au indicat că aceasta este curată. Cu toate acestea, inspecţiile au constatat că există o problemă din cauza utilizării îngrăşămintelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.