Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii joacă tare: vor da în judecată gigantul rus Gazprom

playtech.ro
gaze bulgaria

Procesele împotriva Gazprom pentru încălcarea contractelor au fost deja intentate de către PGNiG din Polonia, Eni din Italia, RWE din Germania, Gasum din Finlanda, Engie din Franța și Naftogaz din Ucraina, scrie tvpworld.com.

Ministrul bulgar, citând analize interne, a apreciat că riscul ca Gazprom să poată apela la Curtea Internațională de Arbitraj a Camerei Internaționale de Comerț din Stockholm și să câștige cazul este mic, dar a subliniat că înainte ca Sofia să facă o reclamație împotriva companiei, aceasta trebuie să își finalizeze activitatea analitică asupra aplicației.

Sofia pregătește documentele cu participarea unor companii internaționale cu experiență, iar cererea va fi gata în termen de o lună sau două, a dezvăluit Christov.

El a recunoscut, de asemenea, că este prea devreme pentru a determina suma pe care Bulgaria o poate pretinde de la gigantul gazier rus.

În 2022, anul în care Gazprom a încetat de facto să mai execute contracte existente cu 12 țări europene, profitul net al corporației a scăzut cu peste 72% față de anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.