Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii merg la Paris cu o expoziţie foto cu capodopere de la Mănăstirea Rila

cnews.fr
Turnul Eiffel

Fotografii şi documente ce prezintă capodopere de la Mănăstirea Rila din Bulgaria vor fi expuse la sediul UNESCO din Paris între 21 şi 27 aprilie, a afirmat joi Academia Bulgară de Ştiinţe (BAS).

Expoziţia din capitala franceză este ocazionată de împlinirea a 40 de ani de la includerea Mănăstirii Rila în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO şi a fost pregătită de către o echipă a Institutului de Studii Balcanice din cadrul BAS în implementarea Programului Ştiinţific Naţional de Dezvoltare şi Recunoaştere a Studiilor Bulgare în Străinătate, scrie agerpres.ro.

Fotografiile au fost făcute de către fotograful Mănăstirii Rila, Dobrin Kaşavelov. Expoziţia este organizată sub auspiciile Comisiei Naţionale pentru UNESCO a Republicii Bulgaria cu ajutorul Mănăstirii Rila, Reprezentanţei permanente a Bulgariei la UNESCO şi Institutului de Stat pentru Cultură din cadrul Ministerului de Externe.

Mănăstirea Rila este cea mai veche instituţie din statul bulgar conservând spiritul bulgar de-a lungul vremii. Mănăstirea este un centru cultural şi tezaur al Ortodoxiei Orientale de peste 1.000 de ani, aminteşte BAS.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.