Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii ne fură titlul: Mega-reţea de escrocherie online în care nici măcar angajații nu știau ce fac

profit.ro
europol

Mai multe servicii de poliţie europene au destructurat o reţea de escrocherie online care opera din Bulgaria şi care le-a produs unor investitori germani pierderi de milioane de euro, a informat luni Europol, potrivit AFP.

Percheziţii desfăşurate miercuri în mai multe ţări au dus la închiderea a două centre de apeluri ilegale la Sofia şi la arestarea a cel puţin unei "ţinte de mare valoare" în Cipru, a transmis agenţia europeană de poliţie Europol, cu sediul la Haga.

"Operând între mai 2019 şi septembrie 2021, această reţea infracţională a îndemnat investitori germani să efectueze tranzacţii de o valoare totală de cel puţin 15 milioane de euro", a adăugat Europol într-un comunicat.

Reţeaua utiliza peste 250 de nume de domeniu online pentru a face publicitate unor false servicii financiare. O sută de angajaţi în centrele de apeluri atrăgeau investitorii cu ajutorul unor scenarii scrise în avans.

"Beneficiile iniţial afişate în interfaţa utilizatorului îi încuraja pe clienţi să investească mari sume de bani", a precizat Europol, potrivit Agerpres.ro.

"Cu toate acestea, clienţii nu au primit plata câştigurilor sau un sold de credit odată ce ei l-au cerut", a adăugat agenţia, care a coordonat operaţiunile poliţieneşti alături de unitatea europeană de cooperare judiciară Eurojust.

Majoritatea angajaţilor din aceste centre nu ştiau că erau implicaţi într-o fraudă, conform anchetei.

Tot în acest an, servicii de poliţie europene au arestat 11 persoane pentru o escrocherie similară care le-a permis să fure aproximativ 30 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.