Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buna ziua, primiți cu războiul? Ucrainenii dezvăluie soluția disperată la care au ajuns să apeleze rușii pentru a face recrutari

Al Jazeera
soldati rusi

Autoritățile ucrainene spun că armata rusă face o campanie de recrutare „din ușă în ușă" în zonele ocupate, potrivit CNN. Rușii efectuează controale „din ușă în ușă" în zonele ocupate din Ucraina, în căutarea tinerilor de vârstă de recrutare, au declarat, luni, reprezentanții armatei ucrainene. „În teritoriile ocupate temporar, măsurile de mobilizare continuă, în timpul cărora forțele de ocupație efectuează controale din ușă în ușă și fac liste cu bărbați de vârstă de recrutare", a precizat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei într-un comunicat, scrie Mediafax.

Forțele rusești au intensificat, de asemenea, verificările de documente la punctele de control, făcând „cât mai dificilă” părăsirea zonelor ocupate, mai scrie în comunicat. Oficialii ucraineni au avertizat de mai mult timp că Rusia va recruta ucraineni din zonele ocupate pentru a-i folosi drept „carne de tun" în război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.