Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bundesbank: Temerile firmelor germane privind China au dus la majorarea costurilor

faz.net
Bundesbank banca centrala a Germaniei

Bundesbank: Temerile firmelor germane privind China au dus la majorarea costurilor

Anii de eforturi ai companiilor germane de a-şi diversifica lanţurile de aprovizionare au dus la majorarea costurilor şi încă sunt prevăzute noi creşteri, în special în cazul companiilor care au legături cu China, a apreciat Bundesbank (Banca Centrală a Germaniei), după publicarea unui sudiu realizat în rândul a 8.400 de oameni de afaceri, transmit Reuters şi DPA, potrivit Agerpres.

Companiile au din pandemie dificultăţi în a-şi asigura furnizări adecvate de materii prime şi de componente, iar noi perturbări au fost provocate de invadarea Ucrainei de către Rusia şi impunerea sancţiunilor.

"Conform studiului, 45% din companiilor germane se aşteaptă la creşterea costurilor, în special în urma dificultăţilor din lanţurile de aprovizionare. Aproape o cincime din firme estimează majorarea costurilor de producţie, cu 5% sau mai mult", avertizează Bundesbank.

De asemenea, 60% din companii au introdus deja măsuri de îmbunătăţire a fiabilităţii lanţurilor lor de aprovizionare iar firmele cu expunere la China au luat mai multe măsuri decât altele. În plus, aproximativ 40% din companii au planificat noi măsuri până la finalul lui 2024, în contextul sporirii tensiunilor geopolitice.

O estimare preliminare sugerează că măsurile deja implementate din 2021 au dus la majorarea costurilor cu aproximativ 2%, în timp ce măsurile suplimentare planificate până la finalul lui 2024 vor duce la o nouă creştere, de 2%", previzionează Banca Centrală a Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.