Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Bunicul lui T-Rex', vechi de circa 150 de milioane de ani, a fost vândut la licitaţie cu peste 3 milioane de euro

acasa.ro
schelet dinozaur

Un schelet de alozaur, unul dintre cei mai vechi dinozauri care au trăit pe Terra, considerat "bunicul lui T-Rex", a fost vândut marţi cu puţin peste 3 milioane de euro (taxe incluse), depăşind de două ori estimările specialiştilor, la Hotel Drouot din Paris, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Achiziţionarea de către un colecţionar anonim a acestui schelet de alozaur, vechi de circa 150 de milioane de ani (datând din Jurasicul târziu), lung de 10 metri şi înalt de 3,5 metri, a avut loc într-o perioadă marcată de un interes deosebit faţă de schelete de dinozauri, care ating sume record, spre nemulţumirea muzeelor şi a centrelor de cercetare, care, adeseori, se află în imposibilitatea de a participa sau de a câştiga astfel de licitaţii.

Citește și: Claudiu Năsui, declaraţie dură la Florin Roman: ‘Care e şmecheria? Dacă declari că nu ai domiciliu în Bucureşti, primeşti diurne suplimentare’

Pe 6 octombrie, la New York, un schelet de T-Rex vechi de 67 de milioane de ani a fost vândut cu 31,8 milioane de dolari, pulverizând precedentele recorduri de preţ pentru schelete de dinozauri, în contextul în care preţul său estimativ fusese stabilit în intervalul 6 milioane - 8 milioane de dolari. Acel specimen este unul dintre cele mai bine conservate schelete de T-Rex din lume.

Mult mai vechi, scheletul celuilalt mare prădător vândut marţi la Paris de casa de licitaţii Binoche et Giquello fusese estimat la preţul de 1,2 milioane de euro. Scheletul celui mai mare alozaur cunoscut până în prezent, aflat în proprietatea unui paleontolog şi descoperit în 2016 în statul american Wyoming, nu fusese niciodată scos până acum pe piaţa licitaţiilor.

Anul trecut, mai multe schelete de alozaur puse în vânzare la Paris nu şi-au găsit cumpărători, după ce preţul lor de rezervă nu a fost atins. Printre ele s-au aflat patru specimene din Jurasic şi Cretacicul târziu, cu preţuri estimative cuprinse între 700.000 şi 900.000 de euro, inclusiv un schelet de ornitholeste, unul dintre cei mai agili şi mai feroce dinozauri.

Citește și: Medicul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus, ieșire dură la adresa lui Nelu Tătaru: ‘Incompetența bulbucată lovește din nou’

În 2018, un om de afaceri filipinez a plătit la Paris suma de 2,8 milioane de euro pentru un schelet de alozaur vechi de 150 de milioane de ani şi pentru un schelet de diplodocus cu o lungime de 12 metri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.