Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burgas găzduieşte prima olimpiadă internaţională dedicată inteligenţei artificiale

8ways.ch
inteligenta artificiala

Burgas găzduieşte prima olimpiadă internaţională dedicată inteligenţei artificiale

Burgas va găzdui prima Olimpiadă Internaţională a Inteligenţei Artificiale (AI), conform Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei din Bulgaria. Evenimentul se va desfăşura la Burgas (la Marea Neagră) în vara anului 2024. La câteva săptămâni după ce a fost anunţat evenimentul, echipe din 15 ţări şi reprezentanţi ai unor universităţi de prestigiu au aplicat deja pentru Olimpiadă, a declarat ministrul educaţiei şi ştiinţei Galin Tzokov cu ocazia unei ceremonii de premiere a echipei bulgare de specialişti în securitate cibernetică, potrivit Agerpres.

Echipa este formată din tineri cu vârsta între 14 şi 25 de ani. Anul acesta au debutat în cadrul competiţiei EU Cybersecurity Challenge şi s-au plasat pe locul 19.

Tzokov a reamintit că în trecut Bulgaria a finanţat numeroase olimpiade şi competiţii internaţionale, aşa cum a fost prima olimpiadă dedicată tehnologiei informaţiei (IT) desfăşurată la Praveţ (vestul Bulgariei) în 1989. Bulgaria a iniţiat, de asemenea, şi o olimpiadă europeană de educaţie civică. "Putem lucra împreună la iniţierea unei competiţii internaţionale de securitate cibernetică", a declarat ministrul.

Ştire selectată de agenţia bulgară de presă BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.