Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burger King cere sancţionarea avocaţilor din spatele unui proces colectiv care acuză compania că înşală clienţii cu privire la mărimea burgerilor

degustam.ro
burger king

Burger King cere sancţionarea avocaţilor din spatele unui proces colectiv care acuză compania că înşală clienţii cu privire la mărimea burgerilor

Burger King a cerut unui judecător să-i sancţioneze pe avocaţii din spatele unei acţiuni colective propuse, care acuză gigantul fast-food-ului că înşală clienţii cu privire la dimensiunea burgerilor şi sandvişurilor sale, transmite Reuters, conform news.ro.

Un proces modificat pe care avocaţii l-au intentat luna trecută face ”plângere fără temei şi fără precedent că este oarecum ilegal ca un restaurant să afişeze o fotografie frumoasă a articolelor din meniu”, a spus Burger King în cererea sa de sancţiuni, depusă joia trecută.

Anthony Russo, unul dintre avocaţii care îi reprezintă pe reclamanţi, a spus că cererea de sancţiuni a Burger King nu are nicio justificare.

Burger King, o divizie a Restaurant Brands International, se luptă în acest caz la tribunalul federal din Miami de mai bine de un an.

Compania a negat că Whoppers şi alte oferte sunt mai mici decât cele anunţate şi a spus că imaginile din meniul reflectă cu exactitate ceea ce sunt serviţi clienţii.

Judecătorul de district american Roy Altman a păstrat în august majoritatea cererilor intacte, dar a respins afirmaţiile bazate pe reclame TV şi online, negăsind niciuna în care Burger King să fi promis mărimea unui burger sau a unei chifle pe care să nu le fi îndeplinit.

Clienţii din acţiunea colectivă propusă au acuzat pe Burger King că prezintă burgeri cu ingrediente care ”debordează peste chiflă”, făcând să pară că aceştia sunt cu 35% mai mari şi conţin carne mai multă de două ori decât cea pe care o au de fapt.

Burger King a declarat în cererea sa de sancţiuni că mâncarea ilustrată pe panourile de meniu de la restaurantele sale este ”construită cu grijă de profesionişti instruiţi”, care apoi fac fotografii bine luminate ale mâncării, cu camere scumpe”.

”Desigur, aceleaşi sandvişuri asamblate rapid într-un restaurant cu servicii rapide, împachetate şi transportate, nu vor arăta la fel”, a spus compania.

Burger King a declarat că un proces similar intentat de doi dintre avocaţii reclamanţilor împotriva rivalei sale Wendy's a fost respins de tribunalul federal din Brooklyn, în septembrie.

Un purtător de cuvânt al Burger King nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.