Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burkina Faso oprește publicația 'Jeune Afrique' pe motiv de defăimare a armatei

scholastiquemukasonga.net
Jeune Afrique

Conducerea militară din Burkina Faso a ordonat luni suspendarea distribuirii titlului Jeune Afrique, care se publică online şi în format tipărit, acuzându-l că încearcă să "discrediteze" armata, potrivit AFP. În iunie, autorităţile din Burkina Faso au anunţat suspendarea canalului de televiziune francez LCI pentru trei luni, după ce în aprilie au expulzat corespondenţii cotidianelor franceze Liberation şi Le Monde, informează news.ro.

"Guvernul de tranziţie" a "decis în mod responsabil să suspende toate mediile de difuzare a Jeune Afrique în Burkina Faso până la noi ordine, începând de luni 25 septembrie", potrivit unui comunicat. Guvernul a acuzat "un articol nou şi înşelător... intitulat "Tensiunile persistă în armata din Burkina Faso" şi publicat luni". "Această publicaţie urmează unui articol anterior al aceluiaşi ziar pe acelaşi site", publicat joi, "în care Jeune Afrique susţinea că 'Nemulţumirile cresc în cazărmile din Burkina Faso'", a adăugat comunicatul. "Aceste afirmaţii deliberate, făcute fără nici cea mai mică urmă de dovadă, nu au alt scop decât să discrediteze într-un mod inacceptabil forţele armate naţionale şi, prin extensie, toate forţele combatante." Unele dintre persoanele intervievate de AFP în Ouagadougou au încă acces la site-ul web, în timp ce altele au declarat că au avut probleme de conectare.

Decizia a fost luată la aproape un an după ce căpitanul Ibrahim Traore a ajuns la putere printr-o lovitură de stat, a doua din Burkina în opt luni. În iunie, autorităţile din Burkina Faso au anunţat suspendarea canalului de televiziune francez LCI pentru trei luni, după ce în aprilie au expulzat corespondenţii cotidianelor franceze Liberation şi Le Monde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.