Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haos la Bursa de la București: a pierdut aproape 30 de miliarde lei în 2022

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Capitalizarea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti a scăzut cu circa 29,4 mld. lei de la începutul acestui an, la aproape 200 mld. lei, informează Mediafax.

Scăderea vine în contextul în care conflictul militar din est şi condiţiile macro­economice tot mai aspre au adus temeri în rândul investitorilor şi scăderi ale pieţei în patru din cele şase luni, potrivit calcu­lelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Astfel, dacă în luna ianuarie piaţa principală creştea cu 7,2 miliarde de lei (3,14%), la un maxim istoric de 236,3 mld. lei, luna februarie, care a fost marcată de începutul răz­bo­iului şi de un nivel al tranzacţiilor istoric, a de­ter­minat o scădere cu 25 mld. lei (10,6%), la 211,3 mld. lei.

De altfel, bursa locală nu a făcut notă discordantă faţă de evoluţia altor burse europene, unde au avut loc cele mai mari vânzări din istorie într-o perioadă de câteva zile. După acest declin, luna martie a venit cu o recuperare uşoară, respectiv o creş­te­re cu 3,3 mld. lei (1,56%) a capita­lizării pieţei principale, în timp ce în aprilie, mai şi iunie, aceasta a scăzut cu 6,5 mld. lei (3%), cu 4,4 mld. lei (2,1%), respectiv cu 4 mld. lei (2%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.