Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de joi

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de joi, cu o valoare a tranzacţiilor de 60,46 milioane de lei (12,22 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,37%, până la 13.396,47 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a înregistrat o scădere de 0,36%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în scădere cu 0,38%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI s-a redus cu 0,06%.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,59%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis pe minus cu 0,72%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a scăzut cu 0,55%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile OMV Petrom, cu 14,05 milioane de lei, urmate de cele ale BRD- Groupe Societe Generale, care au generat schimburi în valoare de 4,95 milioane de lei, şi de titlurile Băncii Transilvania - 3,89 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Zentiva, care s-au apreciat cu 4,67%, urmate de cele ale Electroargeş - (+3,83%) şi de Compa (+2,65%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Condmag (-13,64%), Dafora (-3,7%) şi Turbomecanica (-3,52%), informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.