Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere ultima şedinţă din această săptămână: Valoarea tranzacţiilor a coborât la 46,51 milioane de lei

bvb

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere ultima şedinţă din această săptămână iar valoarea tranzacţiilor a coborât la 46,51 milioane de lei (9,55 milioane de euro), de la 71,7 milioane de lei (14,73 milioane de euro) joi, potrivit Agerpres.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 1,34% şi a ajuns la 8.879,96 de puncte, o evoluţie similară consemnând şi BET-Plus, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 1,14%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat de 0,72%.

Citește și: Nelu Tătaru: ‘Nu putem limita această creştere decât respectând regulile’

În acelaşi timp, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis în scădere cu 0,39%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,38%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 13,23 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, cu 8,61 milioane de lei, şi de cele ale BRD - Groupe Societe Generale, cu 7,65 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Socep, în creştere cu 4,87%, cele ale Sphera Franchise Group (+3,5%) şi Artego (+3,47%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Turism Felix (-12,09%), Condmag (-11,76%) şi Dafora (-6,06%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.