Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori București a crescut accelerat și înregistrează o creștere de aproape 30% după primele șase luni ale anului

bursa

Bursa de Valori București a crescut accelerat și înregistrează o creștere de aproape 30% după primele șase luni ale anului, iar indicele BET al celor mai tranzacționate 16 companii are o majorare de 20%, al doilea cel mai mare ritm de creștere la nivelul indicilor principali din UE, anunță news.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: De pilele incompetente nu se va atinge

BET-TR, indicele care include și dividendele acordate de companiile din BET, a depășit pentru prima dată în istorie pragul de 14.000 de puncte și a crescut cu aproape 30% de la începutul anului.

„Piața de capital locală a crescut puternic în prima jumătate a anului, în principal, din două motive. Dividendele și rezultatele companiilor românești au fost pe placul investitorilor, însă să ne aducem aminte că această creștere accelerată a apărut și ca urmare a unui efect de bază pentru că piața era foarte jos la finalul anului trecut. De altfel, România s-a conectat la trendul ascendent din piețele internaționale, unele dintre ele atingând noi maxime”, spune Adrian Tănase, CEO BVB.

Citește și: Mega Image vrea să dea mega-lovitura! Se schimbări îi așteaptă pe clienți

„Investitorii de toate tipurile sunt atrași atât de creșterea prețului acțiunilor, cât și de dividendele generoase oferite de companiile listate la BVB. Randamentul de aproape 30 de procente oferit în prima jumătate de an de indicele BET-TR, care include și dividendele, este o propunere atractivă pe care România o face către cei care dețin capital. Mai mult, indicele BET-TR a ajuns la maxime istorice și România își reconfirmă astfel în fața investitorilor potențialul de creștere”, spune și Lucian Anghel, președintele BVB.

Indicele BET - Total Return (BET-TR), care include și dividendele oferite de companiile din BET, a spart pragul de 14.000 de puncte la finalul lunii iunie. De la începutul anului, creșterea a fost de aproape 30%.

Luna iunie s-a remarcat printr-o valoare medie zilnică de tranzacționare care a depășit 11,5 milioane de euro.

Citește și: Negocieri intense între Victor Ponta și Viorica Dăncilă! Ce funcție vrea să-i obțină soției sale

De la începutul anului și până la finalul lunii iunie, valoarea totală de tranzacționare pe toate tipurile de instrumente financiare a depășit 1,1 miliarde de euro.

După primul semestru, valoarea de piață a companiilor românești a fost de 20,8 miliarde euro comparativ cu 18,1 miliarde euro la finalul anului trecut, ceea ce înseamnă un avans de 15%. Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate pe piața reglementată a BVB a depășit 34,8 de miliarde de euro în ultima ședință de tranzacționare din iunie 2019, comparativ cu 30,6 miliarde euro la final de 2018, în creștere cu 14%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.