Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori Bucureşti a acordat 15 premii pentru rezultatele obţinute în 2019

BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a acordat 15 premii pentru rezultatele obţinute în 2019 de cele mai performante companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiţii, a anunţat marţi Bursa.

BVB a organizat ceremonia de premiere pentru performanţele obţinute în 2019 de entităţile implicate în piaţa de capital. Au fost acordate 15 premii, iar pe lista de premiere au fost incluse companii listate, companii de brokeraj, fonduri de pensii private sau de investiţii care au obţinut rezultate remarcabile pe durata anului anterior, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Critici dure au fost lansate la adresa lui Iohannis: ‘Am plecat cu traista plină de promisiuni și am venit cu ea goală’

"Bursa de Valori Bucureşti este un pilon esenţial pentru finanţarea dezvoltării companiilor şi, implicit, a economiei locale. Dovadă este chiar interesul ridicat al companiilor pentru finanţarea prin bursă, materializat anul trecut printr-un nivel maxim istoric al numărului de emisiuni de finanţări prin obligaţiuni, aproape 20 de emisiuni cu o valoare cumulată de peste un miliard de euro. Acest interes este în continuare crescut, companiile finanţându-se şi în acest an prin emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni. Rundele de finanţare derulate cu succes demonstrează că atunci când toţi cei implicaţi în piaţa de capital conlucrează, mecanismele bursei funcţionează perfect pentru finanţarea companiilor. Îi felicităm pe toţi performerii anului 2019 şi pe toţi cei implicaţi în dezvoltarea pieţei de capital din România pentru eforturile depuse şi ne bazăm în continuare pe susţinerea lor pentru ca bursa să aibă un rol cât mai important în economia României. Criza actuală a adus cu sine şi oportunităţi istorice pentru companii şi investitori, pentru cei care înţeleg că investiţiile sunt elementul principal pentru dezvoltarea economiei, iar piaţa de capital poate susţine finanţarea acestor proiecte de investiţii, aducând, totodată, şi alte beneficii pentru companii, precum reputaţie mai bună, încredere şi o guvernanţă corporativă care să permită o dezvoltare sănătoasă a companiilor", a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit BVB, tranzacţia anului 2019 pe piaţa locală a fost desemnată Banca Comercială Română (BCR). Cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa principală a BVB în 2019 este Banca Transilvania (TLV), cea mai tranzacţionată acţiune pe piaţa AeRO a BVB în 2019 este Bittnet (BNET) iar cel mai mare randament al unei acţiuni din BET-XT în 2019 a fost Nuclearelectrica (SNN). Emitentul cu cea mai mare creştere a lichidităţii în 2019 a fost Banca Transilvania (TLV), participantul anului 2019 - Swiss Capital, participantul anului 2019 pe segmentul de retail - Tradeville, cel mai activ intermediar pentru creşterea lichidităţii în 2019 - BRK Financial Group (BRK), cel mai activ intermediar pe piaţa primară a pieţei reglementate a BVB în 2019 - BT Capital Partners, cel mai activ intermediar pe piata primară a pieţei AeRO a BVB în 2019 - Tradeville, premiul pentru inovaţie în industria de brokeraj în 2019 - Goldring, premiul pentru inovaţie în industria de brokeraj în 2019 - Tradeville, cel mai performant fond de pensii private Pilon II (în ultimii 10 ani) - BCR Pensii, cel mai performant fond de pensii private Pilon III (în ultimii 10 ani) - Raiffeisen Asset Management, cel mai performant fond deschis de investiţii în 2019 - Tradeville Asset Management.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.