Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori Bucureşti a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de luni

BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis cu scăderi pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, cu tranzacţii în valoare de 108,679 milioane de lei (21,967 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,04%, până la valoarea de 12.807,55 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a închis pe minus cu 0,06%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,03%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat o depreciere de 0,23%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa pe plus cu 0,06%, iar BET-NG, care evaluează cele zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,8%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, cu 24,952 de milioane de lei, urmate de cele ale Romgaz, care au generat schimburi în valoare de 17,192 de milioane de lei, şi de titlurile Nuclearelectrica (15,348 milioane lei), potrivit Agerpres.ro.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Artego, care s-au apreciat cu 11,21%, urmate de cele ale Altur (+5,26%) şi de titlurile Alumil Rom Industry (+2,53%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Carbochim (-6,67%), UAMT (-4,85%) şi Romcab (-4,05%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.