Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa de marţi: Valoarea tranzacţiilor a crescut la 82,86 milioane de lei

bvb

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor s-a majorat de 2,3 ori faţă de şedinţa precedentă, la 82,86 milioane de lei (17,54 milioane de lei), potrivit agerpres.ro.

Schimburile cu acţiuni BRD-Groupe Societe Generale, Electrica şi Banca Transilvania au asigurat mai mult de jumătate din rulajul pieţei.

Indicele principat BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 0,58%, la 8.633,12 puncte, în timp ce BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,59%.

Citește și: Pericol pentru Viorica Dăncilă! Unul dintre cei mai vechi lideri ai PSD vrea să preia hățurile

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o creştere de 0,56%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,17%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile BRD-SCG au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 17,18 milioane de lei, urmate de titlurile Electrica (15,58 milioane de lei) şi Banca Transilvania (12,72 milioane de lei).

Citește și: Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile UAMT SA, care s-au apreciat cu 5,59%, Turbomecanica (+3,57%) şi Teraplast (+3,37%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile SIF Hoteluri SA, care au pierdut 9,76% din valoare, Nuclearelectrica (-8,36%) şi Rompetrol Rafinare (-5,26%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.