Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de marţi: Valoarea tranzacţiilor a ajuns la 31,83 milioane de lei

bvb

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor a ajuns la 31,83 milioane de lei (6,69 milioane de euro), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sebastian Ghiță: ‘O voce românească trebuie să se audă tare şi răspicat’

Acţiunile Băncii Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 10,68 milioane de lei, urmate de cele ale BRD - Groupe Societe Generale (6,07 milioane de lei) şi ale OMV Petrom (5,07 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au înregistrat titlurile Oltchim, care s-au apreciat cu 8,01%, Oil Terminal (+3,97%) şi Patria Bank (+3,86%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Prebet, care au pierdut 2,24% din valoare, Digi (-2,19%) şi Antibiotice (-1,81%).

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o depreciere de 0,38%, la 7.905,62 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere de 0,35%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe minus cu 0,34%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat o depreciere de 0,32%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis în coborâre cu 0,26%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,13%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.