Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori București începe pe plus săptămâna, BET urcă cu ușor cu 0,08%

bvb

Piața locală de acțiuni a început pe plus săptămâna, toți cei nouă indici ai Bursei de Valori București (BVB) marcând aprecieri luni. Indicele BET-FI al societăților de investiții financiare a condus din nou mișcarea ascendentă, cu un nou salt, de 1,76%, anunță MEDIAFAX.

BET-FI ajunge astfel la 51.704,46 de puncte, un nou maxim multianual, în contextul în care SIF-urile ce compun alături de Fondul Proprietatea coșul de acțiuni au raportat recent o evaluare puternic pozitivă a activelor pentru luna decembrie (mai mari cu peste 20%), iar investitorii așteaptă aplicarea legii care elimină pragul de deținere de 5%.

Citește și: Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

La rândul său, indicele BET a urcat ușor, cu 0,08%, la un nou maxim post-criză, respectiv un nivel de 10.095,26 puncte, evoluție venită în contextul în care parcursul activelor de risc din Europa a fost mixt. Totodată, la ora transmiterii știrii, indicia bursieri din Statele Unite continuau raliul către noi maxime istorice.

Din punctul de vedere al lichidității, săptămâna a debutat negativ, valoarea tranzacționată fiind de doar 25,7 milioane de lei (5,38 milioane de euro), după două zile consecutive în preajma valorii consemnate anul trecut, de circa 39 milioane de lei.

Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluții au fost înregistrate de: Transgaz (TGN) plus 1,37%, Conpet (COTE) plus 1%, Electrica (EL) plus 1,4% și OMV Petrom (SNP), plus 0,67%. La polul opus regăsim titlurile Transelectrica (TEL), cu o scădere de 1,72%, Digi Communications (DIGI), care au pierdut 1,17% și Nuclearelectrica (SNN), cu un minus de 0,92%.

Citește și: Florin Cîțu vine cu explicații! Cum se găsesc fonduri pentru anticipate, dar pentru majorarea pensiilor și alocațiilor nu

Titlurile Banca Transilvania (TLV), care au urcat cu 0,19%, au ocupat prima poziție în topul celor mai tranzacționați emitenți, cu schimburi în valoare de aproape 5,17 milioane de lei. Titlurile băncii sunt urmate în clasamentul rulajelor de acțiunile SIF Oltenia (SIF5), cu 4,01 milioane de lei, și Fondul Proprietatea (FP) cu tranzacții în sumă de 2,1 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.