Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa japoneză prinde viaţă: Indicele bursier Nikkei marchează un record al ultimilor 30 de ani

bursa

Bursa japoneză prinde viaţă: Indicele bursier Nikkei din Japonia marchează un record al ultimilor 30 de ani, depăşind maximul istoric precedent de închidere şi intraday stabilit pe 29 decembrie 1989.

Acţiunile chinezeşti şi-au revenit din slăbiciunea de la începutul şedinţei şi păreau pregătite să extindă o serie de victorii până la a opta şedinţă consecutivă, pe fondul optimismului privind eforturile de stimulare ale Beijingului, scrie Ziarul Financiar.

Randamentele obligaţiunilor americane pe termen lung au atins maximele ultimelor trei luni, în timp ce dolarul s-a depreciat după ce minutele ultimei şedinţe a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă au confirmat opinia că reducerile de dobândă vor fi lente, dar nu au fost semnificativ mai pesimiste decât opiniile exprimate anterior de Fed.

Media acţiunilor Nikkei 225 a închis cu 2,19% mai sus, la 39.098,68, iar anterior a urcat până la 39.156,97, depăşind precedentele maxime istorice de închidere şi intraday stabilite pe 29 decembrie 1989, la vârful aşa-numitei economii cu bule.

"Având în vedere câştigurile robuste ale companiilor, fără evaluările spumoase care amintesc de ultima dată când acţiunile japoneze au fost atât de ridicate, un context de slăbire a yenului, împreună cu faptul că piaţa a răspuns bine la înclinarea guvernului către o mai bună guvernanţă corporativă, nu este surprinzător faptul că sentimentul investitorilor rămâne foarte pozitiv, iar acţiunile japoneze continuă să crească vertiginos", a declarat Joe Lin, director executiv pentru investiţii la Golden Equator Wealth.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.