Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa reintra pe crestere dupa demisia lui Victor Ponta

bursa

Tranzactiile incheiate saptamana trecuta la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au insumat 217,51 de milioane de lei, cele cu actiuni cumuland 199,55 milioane lei, cu 15,82% mai mult fata de saptamana precedenta, relateaza National.

Cele mai importante  schimburi s-au realizat cu titlurile Fondul Proprietatea (66,98 de milioane de lei), Banca Transilvania (35,53 de milioane de lei), BRD-Societe Generale (26,99 de milioane de lei), Electrica (16,07 milioane de lei) si Romgaz (13,16 milioane de lei). Potrivit buletinului Puls Capital, realizat de brokerii Intercapital Invest, in perioada mentionata au inregistrat cresteri 35 titluri, 15 au stagnat, iar 22 au contabilizat pierderi. Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la titlurile Teraplast, SSIF Broker si Turbomecanica, de +23,64%, +14,85%, respectiv, de +12,18%. Cea mai mare scadere s-a consemnat la actiunile Petrolexportimport, de -5,76%, aceasta fiind urmata de Oltchim si Mecanica Ceahlau, de – 4,93%, respectiv, de – 4,88%.

Erste Bank salta piata bursiera

Piata bursiera de la Bucuresti a intrat pe plus, toti indicii incheind saptamana in  crestere fata de valorile de la sfarsitul saptamanii precedente. Cea mai mare apreciere a fost inregistrata la indicele ROTX, de 2,61%, acesta fiind impulsionat de titlurile Erste Bank, care au crescut semnificativ in sedinta de vineri (+7,69%) dupa publicarea rezultatelor financiare trimestriale. Grupul bancar a obtinut in trimestrul al treilea al acestui an un profit de 276,9 milioane de euro, dupa ce in perioada similara a anului trecut a avut o pierdere de 554,2 milioane euro. Si BRD a raportat rezultate pozitive, inregistrand un profit net la noua luni de 379 milioane de lei, de zece ori mai mare decat cel consemnat in perioada similara din 2014. Cu toate acestea, valoarea actiunilor a scazut cu 1,34% in ziua publicarii rezultatelor bancii. Desi Victor Ponta a demisionat, impactul a fost redus pe piata bursiera, iar actiunile Transelectrica, Electrica si Banca Transilvania u crescut cu 6,95%, 2,89%, respectiv ,cu 2,56%. Titlurile Nuclearelectrica, Transgaz si OMV Petrom au scazut putin saptamana trecuta, cu 0,87%, 0,38%, respectiv, cu 0,31%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.