Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa zvonurilor s-a pus în mișcare - Primul nume de femeie vehiculat pentru șefia SRI

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
eduard hellvig sri

Demisia directorului SRI, Eduard Hellvig, a venit ca o surpriză pentru toată lumea, fiind una dintre rarele știri majore care nu apar nici măcar sub formă de zvon înainte de anunțul oficial. O necunoscută este, cel puțin deocamdată, și viitoarea conducere a Serviciului în următoarele 18 luni rămase din mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis.

Un prim nume vehiculat în mediile politice este al unei femei. Este vorba despre Delia Dinu, consilier prezidențial, șefa Departamentului protocol de la Cotroceni.

Despre zvonul că pentru șefia SRI se pregătește o femeie a vorbit anterior și Adriana Săftoiu, fost deputat PNL, fost consilier prezidențial.

Cine este Delia Dinu

Potrivit biografiei de la site-ul Administrației Prezidențiale, Delia Dinu (n. 1976) este licenţiată a Facultății de Drept „Simion Bărnuţiu” Sibiu. A activat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază în perioada 2000-2012.

În perioada aprilie 2005 - mai 2008 și-a desfășurat activitatea în calitate de consilier în cadrul Compartimentului Protocol al Administrației Prezidențiale. În perioada mai 2008 - august 2012 a coordonat Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. În august 2012 a fost numită Consilier de Stat la Compartimentul Protocol al Administrației Prezidențiale. A participat la Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Washington 2012 și Conferinţa Globală a Şefilor de Protocol - Seul 2014.

Delia Dinu a fost numită Consilier de Stat la data de 28 august 2012. A fost numită Consilier Prezidențial la data de 1 iulie 2016.

content-image

Șefia SRI, o „afacere” președinte-Parlament

Potrivit art. 23 din Legea 14/1992,  Serviciul Român de Informaţii este condus de un director, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţa comuna, la propunerea Preşedintelui României, în urma audierii celui propus de către comisia însărcinată să exercite controlul parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, care va prezenta un raport în fata celor doua Camere ale Parlamentului.

În perioada în care SRI nu are un director civil, serviciul este condus interimar de prim-adjunct, care este și șeful operativ. În acest caz, prim-adjunctul directorului SRI este generalul Răzvan Ionescu. Acesta va prelua funcția până la finalul procedurilor de numire în funcție a unui nou director.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.