Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele cad ca la domino, după temerile legate de coronavirus: Wall Street și pieţele de capital din SUA preiau scăderile din Europa

realitatea.net
criza bursa

Indicele Dow Jones a deschis luni în scădere cu aproape 800 de puncte, echivalentul unei scăderi de 2,7%, din cauza temerilor cu privire la răspândirea epidemiei de coronavirus, relatează Reuters. Pentru bursele europene, luni a fost cea mai slabă zi din ultimii 4 ani, anunță MEDIAFAX.

Indicele bursier S&P 500 a scăzut de asemenea cu 2,4%, sau 80 de puncte, în timp ce indicele sectorului tehnologic NASDAQ Composite s-a prăbuşit cu 4% la deschidere, o pierdere de aproape 400 de puncte.

Citește și: Un cunoscut analist îl spulberă pe Florin Cîțu: Cât de ridicol poți să fii?

Evoluţia vine ca urmare a temerilor cu privire la răspândirea coronavirusului care tinde să devină o pandemie după ce cazurile s-au înmulţit vertiginos în Coreea de Sud şi Italia.

Bursele europene au suferit de altfel luni cea mai mare scădere de la jumătatea anului 2016, în condiţiile în care evoluţia cazurilor de coronavirus din Italia, Coreea de Sud, Japonia şi Iran a determinat investitorii să se refugieze în aur şi obligaţiuni de stat.

Bursa din Milano scădea, la ora transmiteri ştirii, cu peste 5,7%, cele din Frankfurt şi Paris cu peste 3,9%, iar bursa din Londra scădea cu 3,5%, evoluţia eliminând peste 400 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă a regiunii în câteva ore. Aurul, în schimb, a crescut cu 2% până la maximul a şapte ani, la 1.680 dolari uncie.

Citește și: Atac de ultimă oră la USR: Rareori am văzut ceva mai josnic, mai politicianist și mai dezgustător! .

Totodată, randamentele titlurilor de stat ale pe zece ani ale SUA au scăzut sub 1,4% pentru prima dată din iulie 2016, iar cele pe 30 de ani au atins un minim record la puţin sub 1,85%. Scăderi au înregistrat şi bursele asiatice.

Cu o oră înaintea închiderii, bursa de la Bucureşti arăta un minus al indicelui BET de 2,5%, cu scăderi ale tuturor titlurilor ce compun indicele principal BET.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.